معاون دانشجويي فرهنگي وزارت بهداشت توان بالاي دانشگاه علوم پزشكي تهران را عامل انتخاب اين دانشگاه براي برگزاري دهمين المپياد ورزشي دانشجويان علوم پزشكي كشور دانست
دكتر آيتي معاون دانشجويي فرهنگي وزارت بهداشت در گفتوگو با خبرنگار تربيت بدني دانشگاه علوم پزشكي تهران، با بيان اينكه قرار بود دهمين دوره المپياد ورزشي دانشجويان پسر سراسر كشور 9 تا 16 شهريور سال 91 به ميزباني تبريز برگزار شود گفت: دانشگاه علوم پزشكي تبريز انصافا زحمات زيادي كشيده بود. هم از نظر فضا و امكانات و هم از نظر مباحث فرهنگي آمادگي خيلي خوبي را كسب كرده بودند .
وي افزود: ما معتقد هستيم اين المپيادها فرهنگي ورزشي هستند و براي نخستينبار قرار گذاشتيم جام اخلاق به تيم برتر و ورزشكار برتر اهدا شود . سرود المپياد نيز تهيه شده بود كه حادثه دلخراش زلزله آذربايجان شرقي به تعداد زيادي از هم وطنان ما آسيب زد. بنابراين شوراي سياستگذاري وزارت بهداشت و مقام عالي وزارت به اين نتيجه رسيدند كه اين مسابقات در تبريز برگزار نشود .
وي درخصوص روند واگذاري ميزباني المپياد از دانشگاه علوم پزشكي تبريز به دانشگاه علوم پزشكي تهران هم گفت: يكي از دلايل لغو ميزباني تبريز اين بود كه دوستان ما با فراغ بال به مصدومان زلزله رسيدگي كنند و ديگر اين كه ما با يك افزايش تعداد شركت كنندگان در المپياد و استقبال از سوي دانشجويان روبرو بوديم. از طرفي تيم ها در طول تابستان با علاقه بسيار زيادي تيمهاي خود را آماده و اردوهاي تداركاتي برگزار كرده بودند. همچنين دانشگاههاي علوم پزشكي براي ورزشكاران خودشان امكانات خوابگاه و سلف سرويس را فراهم كرده بودند تا تيمها تمرينات خودشان را انجام دهند. همچنين بردن 3 هزار دانشجو و همراه به تبريز با وجود پس لرزههايي كه وجود داشت و به دليل ايمني دانشجويان ميسر نبود كه با بررسي جميع جهات به اين نتيجه رسيديم كه المپياد در تبريز برگزار نشود .
معاون دانشجويي فرهنگي وزارت بهداشت در ادامه از نحوه انتخاب ميزبان ديگري براي اين المپياد سخن گفت و با اشاره به اينكه اسكان 3 هزار دانشجو و همراه بسيار دشوار بود افزود: ما دانشگاههاي علوم پزشكي در سراسر كشور را رصد كرديم ولي با توجه به اينكه در سالهاي اخير افزايش تعداد دانشجويان را داشتيم و خوابگاههاي ملكي ظرفيت مجاز خودشان را پذيرفته بودند و حتي به سمت خوابگاههاي خودگردان و اجارهاي پيش رفته بودند عملا امكان برگزاري مسابقات براي ما فراهم نبود اما دانشگاه علوم پزشكي تهران همكاري خيلي خوبي با وزارت بهداشت داشت و با هدف حمايت از دانشجويان سراسر كشور ميزاني مسابقات را پذيرفت .
دكتر آيتي افزود: امسال با توجه به اينكه دانشگاه علوم پزشكي تهران خوابگاههاي جديد را خريداري كرده و دو خوابگاه را تخليه و تغيير كاربري داده بود با نظر رياست دانشگاه اين دو خوابگاه آماده شد و به اين كار اختصاص داده شد .
وي با بيان اينكه قبول ميزباني از سوي دانشگاه علوم پزشكي تهران روحيه جديدي در دانشجويان ورزشكار كل كشور ايجاد كرد گفت: ما پيامهاي خوشحال كننده و مثبتي داشتيم زير ا بعد از لغو ميزباني تبريز ما فكر ميكرديم امكان برگزاري المپياد را نخواهيم داشت .
دكتر آيتي با اشاره به اينكه كشور ما هم اكنون در شرايط اقتصاد مقاومتي به سر ميبرد و مشكلات بودجهاي همچنان وجود دارد گفت: در جلساتي كه با روسا و معاونان دانشجويي برگزار كرديم در مجموع به اين نظر رسيديم كه اين المپياد را برگزار كنيم .
وي افزود: اين تصميم به اين علت بود كه از فعاليتهاي دانشجويي حمايت كرده باشيم زيرا اگر چه جمعيت 140 هزار نفري دانشجويان پزشكي در برابر جمعيت 4 ميليوني دانشجويان كل كشور در حدود 5 تا 6 درصد است اما اين دانشجويان از رتبههاي برتر كنكور و نخبگان كشور هستند و اين گروه در آينده بسيار نزديك متوليان بهداشت و درمان كشور خواهند شد. اين گروه برخلاف ديگر گروههاي دانشجويي در اغلب طول دوران تحصيلشان به طور تمام وقت به ما خدمات ارائه ميدهند و در بيمارستانها و درمانگاهها بيش از نيمي از دوران تحصيل خود را سپري ميكنند پس لازم است اين خدمات به نحوي جبران شود. اين گروه را اصلا نبايد مانند گروههاي ديگر ببينيم. بنابراين برگزاري المپياد يكي از خدماتي است كه وزارتخانه و دانشگاههاي علوم پزشكي براي آنان ميتواند انجام دهد پس لازم است اين خدمت در اولويت قرار بگيرد. از طرفي دانشجويان ورزشكار در طول تابستان آمادگي خودشان را كسب كرده بودند و هزينه هاي آمادهسازي چه از نظر اسكان و چه تغذيه و لباس ورزشي و لوزام خرج شده بود و تنها مسابقات آن باقي مانده بود. همچنين ممكن بود روحيه دانشجويان ما به واسطه لغو مسابقات صدمه ببيند .
دكتر آيتي با اشاره به اينكه در مرحله مقدماتي اين المپياد نزديك به 20 هزار دانشجو شركت كرده بودند گفت: اگر فعاليتهاي ورزشي اين جمعيت بزرگ به ثمر نميرسيد افت شديدي در روحيه و فعاليت فيزيكي آنها به وجود ميآمد .
وي افزود: در قانون برنامه پنجم توسعه بر امر ورزش تاكيد شده و وظيفه دستگاههاست كه ساليانه 5 درصد ورزش را در جمعيت هدف افزايش دهند كه ما نيز اين المپياد را در همين راستا ميدانيم و آن را با قدرت و قوت برگزار خواهيم كرد .
دكتر آيتي با قدرداني از حمايتهاي دانشگاه علوم پزشكي تهران و قبول ميزباني المپياد گفت: در وضعيت فعلي دانشگاه علوم پزشكي تهران اقدام بزرگي را انجام داد و ميزباني مسابقات را قبول كرد و كه انشاء الله با پتانسيلي كه در اين دانشگاه وجود دارد المپياد خوبي را شاهد خواهيم بود .
معاون دانشجويي فرهنگي وزارت بهداشت مهمترين پيامد اين المپياد را سلامتي و ارتقاي روحيه و فعاليت هاي دانشجويان عنوان كرد و گفت: دانشجو براي ما مهم است بنابراين هر فعاليتي را كه بتواند باعث شود تا دانشجو با انرژي بيشتري به تحصيل بپردازد انجام خواهيم داد .
دكتر آيتي با اشاره به جوايز اين المپياد هم گفت: براي دانشجو جام قهرماني و مدال ارزشمندتر از جوايز نقدي است چون هميشه در خاطره اش باقي مي ماند و جزو افتخاراتش خواهد بود اما ما ضمن اهداي لوح تقديري كه به امضاي معاون وزارتخانه و رييس دانشگاه علوم پزشكي تهران مي رسد جوايز نقدي مختصري هم به برندگان اهدا خواهيم كرد .