ورود | عضویت

** تمامی کالا و خدمات این فروشگاه، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه می باشند و فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است **

پایگاه خبری مشاورنیوز

جدیدترین اخبار، مقالات، همایش و کارگاه های مشاوره و روان شناسی در ایران

MOSHAVERNEWS PSYCHOLOGY & ADVISING NEWS

آسیبِ صداها

به گزارش مشاور نیوز به نقل از خبرگزاری ایسنا :

این صداها که در طول روز، در هر مکان و زمانی که باشیم، گاه مدام شنیده می‌شود، آثار مثبت و منفی فراوانی بر روح و روان ما می‌گذارند، که گاه از آن بی‌خبریم. از صدای موسیقی روح نوازی که به انتخاب خود به آن گوش می‌سپاریم گرفته، تا فریادهای دستفروش‌های مترو، که تقلا می‌کنند تا اجناس خود را به مسافران بفروشند.

به گزارش مشاور نیوز، آرمان ملی نوشت: همه ما از لحظه برخاستن از خواب، تا هنگامی که در انتهای روز، رهسپار رویا می‌شویم و چشم‌ها را برهم می‌گذاریم، صداهای مختلفی را می‌شنویم. این صداها که در طول روز، در هر مکان و زمانی که باشیم، گاه مدام شنیده می‌شود، آثار مثبت و منفی فراوانی بر روح و روان ما می‌گذارند، که گاه از آن بی‌خبریم. از صدای موسیقی روح نوازی که به انتخاب خود به آن گوش می‌سپاریم گرفته، تا فریادهای دستفروش‌های مترو، که تقلا می‌کنند تا اجناس خود را به مسافران بفروشند.

در همین راستا، یک روانشناس و جامعه‌شناس درباره انواع آلودگی‌های صوتی به «آرمان‌ملی» گفت: بحث آلودگی صوتی یکی از مواردی است که در بهداشت کار مطرح شد و به تدریج در حوزه روانشناسی کار وارد شده است و اکنون یکی از سرفصل‌های اصلی روانشناسی صنعتی و سازمانی و روانشناسی شغلی است که به طور اخص در حوزه بهداشت کار، در بخش بهداشت روانی کار، خیلی بر آن تاکید دارند. یک سری شاخص‌هایی برای سنجش حجم صداهای محیط کاری داریم و اینکه چه صداهایی نرمال محسوب می‌شود و چه صداهایی خارج از آن. یک دامنه‌ای از صداها را که به آن حجم صدا می‌گویند. حجم صدا شامل هم فرکانس و هم دسی‌بل. به طور معمول، حجم صدا زمانی که از ۷۰ دسی‌بل بیشتر شود، برای شنوایی آسیب‌های ساختاری ایجاد می‌کند. اما حجم صدایی که ۶۰ دسی‌بل است یا ۵۵ دسی‌بل و قس ‌علی هذا اینها هم فشار زا هستند و روی ذهن انسان اثرگذار هستند. به عنوان نمونه زمانی که فرد در یک محیط ساکت استراحت می‌کند و یا زمانی که خسته است و یا مثلا زمانی که می‌خواهد تمرکز کند، اگر دقت کنید، می‌بینید که حتی تیک تاک یک ساعت هم که ممکن است به دیوار باشد، منجر به این می‌شود که فرد نتواند بخوابد و عصبی‌اش می‌کند. اما این به عنوان یک ملاک برای آلودگی صوتی نیست. آلودگی صوتی یکسری تعریف‌های خاصی دارد. برحسب مکان‌های شغلی و برای مکان‌های زندگی، تعریفش متفاوت است. مثلا می‌گویند برای اتاق خواب به این شکل است و برای اتاق نشیمن و اتاق عادی این حجم از صدا مناسب است. برای محیط‌های اداری، صنعتی و ساختمانی باز متفاوت خواهد بود. از یک حدی شدت صدا بیشتر باشد، باید افراد و صاحبان کارها و مشاغل، به زیردستانشان امکاناتی برای محافظت از این آلودگی صوتی ارائه دهند، که به طور معمول شامل گوشی‌هایی است که احتمالا دیدید. این گوشی‌ها به طور معمول یک گنبد خالی است و دور گوش قرار می‌گیرد و صداهای غیرانسانی را کاهش می‌دهد.

این روانشناس با اشاره به صداهای تجهیزات الکترونیک، افزود: یکی از آیتم‌هایی که برای بحث آلودگی صوتی داریم، آلودگی‌های صوتی ناشی از تجهیزات الکترونیک تلفن همراه است. منظور از آلودگی‌های صوتی ناشی از تجهیزات الکترونیک، یک بخش آن زنگ تلفن همراه است، بخشی از آن زنگ‌های نوتیفیکیشن، بخش دیگر هم صداهایی است که به صورت ویس درمی‌آید و می‌تواند موزیک باشد، می‌تواند تماس‌ها یا فایل‌های صوتی باشد. دلیل این آلودگی این است که یک مقدار زیادی صداها به صورت فشرده است، فرمت‌های فشرده منتقل می‌شود. صدا آنالوگ نیست و به صورت دیجیتال منتقل می‌شود. صدا زمانی که دیجیتال می‌شود، فایل‌ها به ویژه فایل‌هایی که فرمت‌های فشرده است، یعنی مثلmp۳اینها آمدند و یک سری برش‌هایی را در صدا گذاشتند. آزمایشی که انجام دادند، در مردمان بدوی که در بخش‌هایی از شرق مالزی هستند، و مناطق دیگری که از تکنولوژی به دور هستند، وقتی فایل‌های فرمت‌های فشرده را برای این افراد گذاشتند، این افراد گفتند که این صداها چرا آنقدر بریده بریده است و گوش‌هایشان را گرفتند. اما ما متوجه این مساله نمی‌شویم، زیرا مرتبا این صداها را شنیدیم و به آنها عادت کردیم.

سردرد و استرس؛ اثرآلودگی صوتی

وی درباره اثراتی که آلودگی صوتی برما می‌گذارد، افزود: یکی از مهم‌ترین اثراتش ایجاد سردرد، به‌خاطر فشاری که به مجاری شنوایی و حلزون گوش می‌آید، فرد دچار سردرد می‌شود. در حقیقت این صدا چون یک موج است، ضربه می‌زند. این ضربه‌های موج، در کانال شنوایی منجر به دردگرفتن نواحی گوش و داخلش و پخش شدن این درد به سر است، که در نهایت فرد دچار سردرد می‌شود. این سردرد خودش به خودی خود، یک عامل مهم برای بحث سلامت روان و آسیب زاست.

این روانشناس با بیان اینکه انواع آلودگی‌های صوتی می‌تواند سبب افزایش استرس شود، گفت: مسائل صوتی، به تدریج سبب می‌شوند که فرد دچار استرس و اضطراب بسیاری شود. از همه اینها بدتر، تلقین استرس و اضطراب است که با این امواج وارد زندگی فرد می‌شود. یک بخش دیگری از این آلودگی‌های صوتی که در محیط‌های امروزی است، عدم رعایت استفاده از تجهیزات الکترونیک است، شما در یک محیط کاری هستید، در محیط زندگی خانه هستید، مدام تلفن زنگ می‌خورد. نوتیفیکیشن پیامش می‌آید. یا فردی با تلفن خود با صدای بلند صحبت می‌کند، که منجر به آزار دیگران خواهد شد.

وی با اشاره به بخش دیگری از آلودگی صوتی افزود: بخش دیگری از آلودگی صوتی که به‌خصوص در شهرها با آن مواجه هستیم، ناشی از تردد وسایل نقلیه یا کارهای ساختمانی و یا سروصدای دیگر افراد است، که به ویژه بحث کارهای ساختمانی و تردد خودروها، از عوامل عمده آلودگی صوتی به شمار می‌رود، که به شدت بحث سلامت روان را کاهش می‌دهد.

وی درباره انواع اثرات جسمی و روانی آلودگی‌های صوتی نیز گفت: آلودگی‌های صوتی به شدت در کیفیت اسپرم در مردان و توان باروری در زنان، تاثیر منفی دارد. در سقط ناخواسته جنین تاثیر بسیار زیادی دارد و منجر به افزایش آن می‌شود. اثبات شده است که منجر به کاهش ضریب هوش کودکان و منجر به افزایش اختلالات یادگیری، افزایش حالت اضطرابی و اختلالاتی مثل بیش فعالی و نقص توجه در کودکان، نوجوانان و بزرگسالان می‌شود. اینکه در افرادی که اختلالات سنگینی دارند، مثل اختلالات روان پریشی که نیازمند مصرف دارو و بستری است، در جوامعی که شلوغ است، افراد تنش‌های بیشتری دارند، دزهای داروی سنگین‌تر و ازکار افتادگی بیشتر و پاسخ کمتر به درمان. همچنین مشخص شده است که آلودگی‌های صوتی از نظر روانی منجر به کاهش بازده شغلی و بهره‌وری شغلی در محیط‌های سازمانی و کاری می‌شود.

آرام‌تر صحبت کنیم!

این جامعه‌شناس درباره راه‌های پیشگیری از تبعات آلودگی صوتی، گفت: ساده‌ترین کار، کاهش عوامل ایجاد آلودگی صوتی است. یکی از گزینه‌هایش این است که ما فرهنگ سازی کنیم تا تلفن‌های همراه افراد، سایلنت باشد یا صدای زنگ آنها پایین‌تر باشد. در محیط‌های کاری مانند شرکت‌ها، روشن بودن زنگ تجهیزات الکترونیک را منع کنیم. در محیط‌های کاری، اجازه تماس‌های تلفنی داده نشود. به افراد آموزش داده شود، که نیاز نیست داد بزنند و با صدای آرام‌تری صحبت کنند. بحث بعدی عایق سازی محیط است که تجهیزات زیادی است که ما در کفپوش و دیوارها و سقف می‌توانیم به کار ببریم، برای عایق سازی و کاهش صداهای پیرامونی که اینها موارد ساده‌ای است که می‌شود انجام داد. استفاده از پنجره‌های دوجداره و عایق کردن قاب آنها نیز هم کمک بسیار زیادی در حفظ انرژی می‌کند، هم منجر به کاهش بسیار زیاد آلودگی‌های صوتی محیط بیرون می‌شود. درکنار این موارد می‌شود از تجهیزات کاهش صدا هم استفاده کرد. همچنین رعایت کردن یک سری اصول رفتاری برای اینکه مزاحم دیگران نشویم، می‌تواند موثر باشد که این مساله هم نیازمند فرهنگ سازی و آموزش است. در عین حال می‌شود در معرض بخشی صداهای آرامش بخش هم قرارگرفت، مانند صدای آب، باد و پرنده، که حداقل برای لحظاتی، فرد را آرام می‌کند.

برچسب ها
مطالب مرتبط
آشنایی با روان شناسان
دکتر کیانوش زهراکار
دکترای تخصصی مشاوره
 
عضو هیئت علمی دانشگاه  خوارزمی تهران
 
پژوهشگر برتر منتخب دانشگاه خوارزمی در سال ۱۳۹۲
 
پژوهشگر برتر منتخب استان تهران در سال ۱۳۸۸
 
پژوهشگر برتر منتخب دانشگاه آزاد اسلامشهر در سال ۱۳۸۷
 
پژوهشگر برتر منتخب استان لُرستان در سال ۱۳۸۳
 
دانشجوی برتر منتخب دوره دکتری در سال ۱۳۸۲
 
استاد راهنما و مشاور بیش از 100 پایان نامه تحصیلات تکمیلی
 
 
دکتر امیرهوشنگ مهریار
-سال تولد: 1315 
رتبه علمي: استاد
تحصيلات:  Ph.D ـ روانشناسي ـ لندن ـ (1344) 1965
1. دانشگاه شيراز، شيراز ـ پژوهشي/ آموزشي/ اجرايي ـ رئيس مركز جمعيت‌شناسي، سرپرستي
2. دانشگاه هاروارد، دانشكده پزشكي بوستون ـ پژوهشي ـ Post-Doctoral
3. دانشگاه پنسيلوانيا، فيلادلفيا ـ پژوهشي/ آموزشي ـ استاد مدعو
4. سازمان بهداشت جهاني ـ پژوهشي ـ مشاور علمي
5. مؤسسه عالي پژوهش در برنامه‌ريزي ‌و توسعه تهران ـ پژوهشي/آموزشي/ اجرايي ـ استاد ـ رئيس گروه
 
 دكتر حمزه گنجی
متولد : دوم فروردين‌ماه سال 1321 در هادي‌شهر از بخشهاي شهرستان مرند ب
کارشناسی :رشته زبان فرانسه 1344
کارشناسی ارشد: دانشگاه تهران  رشته علوم تربیتی
دکتری   : 1351  دانشگاه مون پلیه (فرانسه)
 دکتر محمود ساعتچی

1-ليسانس علوم اجتماعي از دانشگاه تهران در سال 1344.
2-ليسانس نظامي از دانشكده پياده نظام ارتش (شيراز) در سال 1345.
3-فوق ليسانس علوم اجتماعي از دانشگاه تهران در سال 1347.
4- دكتراي (Ph.D.) روانشناسي از دانشگاه اله آباد (Allahabad University) هندوستان در سال 1353.
5- طي دوره تخصصي راهبردها، فنون و روش هاي عملي كاربردي روانشناسي در برگزاري دوره هاي آموزش مديريت عالي در كالج هنلي (Henly)، انگلستان (لندن) در سال 1357.
پروفسور سعید شاملو،( بنیان گذار روانشناسی بالینی ایران)
متولد : سال 1308 در ملایر
کارشناسی : دانشگاه جورج واشنگتن
کارشناسی ارشد:  دانشگاه ایالتی واشنگتن
دکتری   :  دانشگاه ایلی نویز در رشته روان نشاسی بالینی 
فوق دکتری  : دانشگاه ایلی نویز در رشته رواندرمانی
 دکتر یوسف کریمی

سال تولد : 1323 
محل تولد : قزوین 
کارشناسی آموزش ابتدائی از دانشگاه ابوریحان بیرونی سابق
کارشناسی ارشد  در رشته روانشناسی تربیتی در سال 1353(1974) از دانشگاه ایالتی بال در ایالت ایندیانا 
دکتری در سال 1356(1977) موفق به اخذ درجه دکتری در رشته روانشناسی تربیتی، از دانشگاه ایالتی فلوریدا
یشان دارای سابقه تدریس در دانشگاه های آمریکا با سمت مربی رتبه اول هستند.
تالیفات : روانشناسی اجتماعی،نگرش و تغییر نگرش و..

دکتر  بهروز بيرشك
 متولد فروردين۱۳۲۷- تهران
فارغ التحصيل دانشگاه ملى
فوق ليسانس روانشناسى مشاوره - ۱۳۵۳ از دانشكده ايلينوى آمريكا
اخذ مدرك دكترى - ۱۳۵۷ از دانشكده ايلينوى
عضو هيأت علمى دانشگاه علوم پزشكى ايران
فعاليت در انستيتو روانپزشكى تهران
راه اندازى بيمارستان روانى حضرت زهرا (س)
دكتر سيمين حسينيان
متولد  : ۱۳۳۱
مرتبه علمي: استادتمام دانشگاه الزهرا
تحصيلات: دكتري
گروه آموزشي:مشاوره
محل تولد: تهران
دكتراي مشاوره ،كاليفرنيا-لس آنجلس آمريكا
كارشناسي ارشد مشاوره، كاليفرنيا-لس آنجلس آمريكا
كارشناسي مشاوره ،؛دانشگاه تهران -ايران
دکترشکوه نوابى نژاد
- متولد ۱۳۲۵
- لیسانس زبان و ادبیات انگلیسى
- فوق لیسانس مشاوره [دانشگاه آمریکایى بیروت]
- اخذ مدرک دکترى [دانشگاه ایالتى نبراسکا] رشته روانشناسى مشاوره
- استاد تمام گروه مشاوره دانشگاه تربیت معلم
- مدیر گروه مشاوره همان دانشگاه 
- عضو هیأت امناى دانشگاه 
زندگینامه بزرگان روان شناسی / مشاور نیوز
دکتر محمود گلزاری
 سال تولد : ۱۳۲۸ 
محل تولد :  شهر سیرجان در استان کرمان 
تحصیلات:
کارشناسی: رشته روان شناسی بالینی، دانشگاه علامه طباطبایی
کارشناسی‌ارشد: رشته روان شناسی بالینی انستیتو روانپزشکی تهران، دانشگاه علوم پزشکی ایران
پایان نامه: ساخت و اعتبار یابی مقیاس افسردگی کودکان (CDS). 
دکتری: روان‌شناسی دانشگاه علامه طباطبایی
معرفی بزرگان روان شناسی و مشاوره / مشاور نیوز

دکتر علی دلاور 
در سال 1320
محل تولد : خرم آباد 
در سال 1358مدرک دکتری خود را در دانشگاه ایالتی فلوریدا در رشته روش‌های تحقیق و آمار اخذ نمودند
 مرتبه علمی : استادی
 تعداد 137 عنوان مقاله در سمینارهای علمی داخلی و خارجی ارائه و تعداد 19 عنوان کتاب نیز ترجمه و تالیف نموده‌اند.
دکتر  علی محمد  نظری
مرتبه علمی:دانشیار( گروه مشاوره و راهنمایی دانشگاه خوارزمی )
آدرس پست الکترونيک:[email protected]
صفحه اينترنت شخصی:http://cvs.khu.ac.ir/fa/nazari.htm
سوابق تحصیلی
دکتری:  مشاوره خانواده
کارشناسی ارشد:مشاوره و راهنمایی 
کارشناسی:مشاوره و راهنمایی 

صاحب كرسي استادي گروه مشاوره و راهنمايي دانشگاه خوارزمی (تربيت معلم سابق )

در سال 1324 در يك خانواده روحاني در شهر مشهد متولد شدم. تحصيلات ابتدايي و متوسطه خود را در زادگاهم به پايان رساندم و در سال 1346 در دانشسراي عالي به تحصيل در رشته مشاوره و راهنمايي مشغول شدم. اولين كتاب خود را در سال 1349 در حالي كه دانشجوي سال سوم دوره كارشناسي بودم با نام مشاوره در چاپ رساندم. در سال 1350 در وزارت آموزش و پرورش با سمت «مشاور راهنمايي تحصيلي» مشغول خدمت شدم. تحصيلات كارشناسي ارشد خود را در رشته مشاوره در سال 1351 در دانشگاه تهران شروع كردم. در سال 1351 1352 با همسرم خانم دكتر ستيلا علاقبند ازدواج كردم. ثمره اين ازدواج سه فرزند با نام‌هاي سعيد، سميه و آزاده است. فرزندانم به ترتيب در رشته‌هاي كامپيوتر، الكترونيك و كامپيوتر تحصيل كرده‌اند.

اطلاعات شخصي:
1- نام و نام خانوادگي: حسن­ پاشا شريفي
2- تاريخ تولد: 1312        
3- محل تولد: سُنقُر (کرمانشاه)
4- گروه آموزشي:روان­شناسي
5- دانشگاه: دانشگاه آزاد اسلامي
6- مرتبة علمي: دانشيار
7- ايميل:[email protected]
سوابق تحصيلي:
1- اخذ مدرک ديپلم از دانشسراي مقدماتي کرمانشاه در سال 1332
2- اخذ ديپلم ششم متوسطه در رشتة ادبيات به صورت داوطلبانه در سال 1334
3- کسب ليسانس علوم تربيتي در دانش­سراي عالي در سال1341 در تهران
4- کسب فوق ليسانس مشاوره و راهنمايي از دانشگاه تربيت معلم تهران در سال 1348
5- دکتراي روان شناسي در دانشگاه علوم و تحقيقات تهران در سال 1368
نظر سنجی
از نظر شما کدام بخش از مطالب سایت مفید و کاربردی تر هستند ؟
نمایش نتایج