حسام رسولی، امروز دوم دی در نشست هماندیشی با رئیس و اعضای شورای استانی نظام روان شناسی و مشاوره با اشاره به فلسفه تشکیل جهاد دانشگاهی به عنوان نهاد علمی –فرهنگی در کشور تصریح کرد: با هدف بازسازی و بهبود فضای علمی، فرهنگی و اجتماعی دانشگاهها تشکیل این نهاد مطرح شد و برای آماده سازی دانشگاه ها در راستای بازگشایی و فعالیتهای مجدد با مقررات و متون درسی و قوانین جدید در مسیر انقلاب اسلامی در مردادماه سال ۵۹ تشکیل شد.
وی ادامه داد: امروز ماموریت جهاد دانشگاهی برقراری ارتباط بین جامعه علمی و زندگی مردم و نیازهای جامعه است و یکی از محورهای تلاش معاونت فرهنگی تمرکز بر فعالیتهای دانشجویان می باشد و سازمان دانشجویان از جمله تشکل های دانشجویی است که شعبه آن در واحد اردبیل نیز با ۹ کانون دانشجویی در حال فعالیت است که یکی از کانونهای آن با عنوان کانون مسئولیت اجتماعی مرتبط با فعالیت های شورای نظام روانشناسی و مشاوره است که میتوانند در زمینه تولید محتوا و سایر فعالیتها همکاری داشته باشند.
رئیس جهاددانشگاهی استان اردبیل با اشاره به فعالیت های سازمان انتشارات جهاددانشگاهی در استان اردبیل در عرصه فرهنگی تصریح کرد: این مرکز نیز با نیازهای روز جامعه و با بهرهگیری از شیوهها و فناوریهای نوین و در راستای فعالیتهای حوزه انتشاراتی، ترویج فرهنگ مطالعه، کتابخوانی و ترویج گفتمان علم با تاکید بر حوزه فرهنگ مکتوب فعالیت می کند.
رسولی ادامه داد: تولید و انتشار متون و کتب علمی و فرهنگی مولفین به ویژه دانشگاهیان، اجرای رویدادهای ترویجی و فرهنگی در زمینه کتاب، ترویج فرهنگ مطالعه و ترویج گفتمان علم و برگزاری دورههای آموزشی تخصصی از جمله فعالیتهای این حوزه می باشد که در طول فعالیت خود در استان بیش از ۳۰۰ عنوان کتاب را توانسته است به چاپ برساند.
وی خبرگزاریهای ایسنا، ایکنا و سیناپرس را از جمله رسانههای تحت مدیریت جهاد دانشگاهی استان اردبیل عنوان و تأکید کرد: این رسانه ها ظرفیتی است که میتواند همکاریهای دوسویه در زمینه فرهنگسازی و همکاری مشترک را امکانپذیر کند.
رئیس جهاددانشگاهی استان اردبیل در ادامه به معرفی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران پرداخت و افزود: این مرکز به عنوان یکی از معتبرترین مرکز نظرسنجی در کشور در راستای کمک به نظام تصمیمگیری تلاش میکند از طریق سنجش مستمر دیدگاههای مردم ایران در موضوعات مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و ... صدای مردم و بوده مسائل و مشکلات را از نظرگاه مردم شناسایی و در اختیار مراجع ذیربط قرار میدهد.
رسولی ادامه داد: این مرکز با کمترین خطا مورد اعتماد مسئولین استانی و ارشد کشوری بوده و محورهای اساسی و چالشهای استان را از جمله گردشگری که از محورهای توسعه استان است افکارسنجی کرده ایم که نتیجه آن به دستگاههای ذیربط ارسال خواهد شد.
وی به فعالیت های معاونت پژوهش و فناوری واحد نیز اشاره کرد و گفت: در این معاونت مرکز خدمات تخصصی مطالعات شهری با گرایش علوم انسانی در قالب کارگروه گردشگری، کارگروه رسانه خلاق شهر وهمچنین مرکز خدمات تخصصی فناوری های شیمایی و نانو فناوری فعالیت می کند.
رسولی مرکز درمان ناباروری قفقاز جهاد دانشگاهی استان اردبیل را از مجموعههای با ارزش در استان عنوان کرد و گفت: تاکنون بیش از ۲۰۰۰ زوج در این مرکز صاحب فرزند شدند که در بحث روانشناسی و مشاوره نیز در این مرکز آماده همکاری هستیم چرا که از هر پنج خانواده یک خانواده در کشور با مشکل ناباروری مواجه هستند.
رئیس جهاددانشگاهی استان اردبیل معاونت آموزش و کارآفرینی را از معاونتهای دیگر جهاد دانشگاهی عنوان کرد و افزود: آموزش های مهارت محور که منجر به کارآفرینی و اشتغال شود از اهداف این معاونت است و چرخه فعالیت کارآفرینی در سال جاری در جهاد دانشگاهی با معرفی وام اشتغالزایی کامل شده است که در قالب وام اشتغالزایی متقاضیان به بانکها معرفی میشوند.
وی اشتغالزایی و کارآفرینی را یک بحث تیمی عنوان کرد و افزود: در قالب همکاری مشترک با استفاده از ظرفیت مرکز مشاوره کارآفرینی و تقویت این مجموعه با همکاری های مشترک میتوانیم در زمینه شناسایی و استعدادیابی از سنین پایین اقدام مناسب در استان انجام دهیم.
رئیس جهاد دانشگاهی استان اردبیل اولویت اساسی جهاد دانشگاهی را چهار محور عنوان عنوان کرد و گفت: سلامت و درمان، توانمندسازی ارتقاء بهرهوری و نوآوری در سازمانها و نهادهای عمومی و دولتی، صنایع خلاق فرهنگی و فناوریهای پیشرفته اولویت های اصلی این نهاد علمی و فرهنگی است که حوزهها در این محورها متمرکز شده و فعالیتهای خود را تعریف کرده و اجرا میکنند.
در ادامه دکترعطادخت، رئیس شورای استانی نظام روان شناسی و مشاوره در استان اردبیل نیز در این نشست مشترک گفت: جهاد دانشگاهی با خدمات و فعالیتهای متعدد که انجام میدهد میتواند نقش فرهنگی – اجتماعی پر رنگ با همکاری مشترک با این سازمان ایفا کند.
وی تصریح کرد: فعالیت های متعدد برای حل و رفع مشکلات اجتماعی به صورت جزیرهای و پراکنده انجام می شود و شاهد فعالیت های گسترده فردی در جامعه هستیم اما این فعالیت ها به صورت تیمی و مشترک برگزار نمی شود شود در صورتی که اگر این انرژی و ظرفیت به صورت تیمی و مشارکتی به کار گرفته شود؛ شاهد فعالیتها با حجم بیشتر با منشا اثر مثبت و بالاتر خواهیم بود.
رئیس شورای استانی سازمان روان شناسی و مشاوره در استان اردبیل آسیبهای روانشناختی و اجتماعی را از مهمترین و بزرگترین آسیبها در جامعه دانست و افزود: این آسیب ها به سرعت در جامعه در حال توسعه و افزایش است و نیاز است که در کنار هم با همافزایی و همکاری مشترک کارهای تاثیرگذار انجام دهیم و جهاد دانشگاهی با فعالیتهای متنوعی که دارد میتواند زمینه همکاری مناسبی را با این سازمان داشته باشد.
عطا دخت تاکید کرد: مادام که احساس مسئولیت همگانی نباشد کار برای سالم بودن و جامعه انجام ندهیم متضرر خواهیم شد احساس مسئولیت اجتماعی مهمترین بخشی از فعالیتهای یک مجموعه اجتماعی خواهد بود.
وی افزود: فعالیتهای جهاددانشگاهی با این تنوع قابل تقدیر است و آمادگی عقد تفاهم نامه همکاری با جهاد دانشگاهی برای انجام فعالیت های مشترک هستیم.