به گزارش ایسنا به نقل از روان آزمون، رشتۀ روانشناسی این روزها یکی از پرمتقاضیترین رشتهها برای ادامهتحصیل در مقطع کارشناسیارشد است؛ چون افرادی که رشتۀ کارشناسی آنان روانشناسی نبوده هم میتوانند در این رشته ادامهتحصیل دهند، مزید بر علت شده است. از طرفی هرچه تعداد داوطلبان کنکور بیشتر شود، قبولی در رشته و دانشگاه منتخب نیز دشوارتر میشود اما با داشتن یک نقشۀ راه، میتوان با آسودگی کامل به مقصد رسید.
برای قبولی در کنکور ارشد روانشناسی از چه نقشهای استفاده کنیم؟
همیشه یکی از بهترین و امنترین مسیرها برای رسیدن به موفقیت در هر حیطهای، استفاده از نقشۀ راه کسانی است که یکبار آن مسیر را طی کرده و به موفقیت رسیدهاند. به همین دلیل بهتر است در ابتدا پای صحبتهای رتبهبرترهای کنکور ارشد روانشناسی بنشینیم:
رتبۀ ۱ ارشد روانشناسی بالینی: در دور اول مباحث مهم رو خونده بودم و در دور دوم مطالبی که اهمیت کمتری داشتند رو مطالعه کردم؛ بعدش هم با کتابهای کمک آموزشی بهسراغ مرور و جمعبندی رفتم. یکی از مهمترین عادات مطالعاتیم این بود که مطالب مهم رو بهنحوی بولد میکردم و یا درکنار کتابم حاشیهنویسی میکردم.
رتبۀ ۳ ارشد روانشناسی بالینی: سعی میکردم مطالعۀ روزانه داشته باشم. ذهنم رو در سال کنکور درگیر حواشی و نظرات مختلف دیگران نمیکردم. از مشاورۀ کنکور ارشد روانشناسی هم استفاده کردم تا بتونم از تجربیات رتبههای برتر سالهای گذشته استفاده کنم.
رتبۀ ۳ ارشد روانشناسی عمومی: من نمیتونستم بهطور پیوسته درس بخونم برای همین هرزمان که از یک درس خسته میشدم سراغ درس دیگهای میرفتم. من برای دروس مهم از روی کتب رفرنس مطالعه میکردم و برای مرور از خلاصهها، ویدیوی کلاسهای درسی و کتابهای کمک آموزشی استفاده میکردم.
رتبۀ ۳ ارشد روانسنجی: بهطور کلی سبک مطالعاتی انعطافپذیری داشتم. درطول ترم هم مطالعه داشتم و میزانش تقریباً به ۴ الی ۵ ساعت در روز میرسید. تمرکز من روی منابع رفرنس و اصلی بود و درکنار اونها کتاب کمکآموزشی هم مطالعه میکردم.
رتبۀ ۴ ارشد روانشناسی عمومی: برنامهریزی من براساس دوتا ۱۰هفته پیش میرفت. برنامۀ من شخصیسازی شده بود و براساس کارگاه بیسکمپ پیش میرفتم. من هیچ کتاب رفرنسی رو مطالعه نکردم و فقط کتابهای کمک آموزشی خوندم.
منبع مصاحبهها: وبسایت روانآموز
وقتی تجارب رتبهبرترها را مطالعه میکنیم، میتوانیم عوامل موفقیت آنان را در دو گام خلاصه کنیم:
- گام اول: انتخاب منابع صحیح در ابتدای مسیر
یادتان نرود که اگر قصد شرکت در کنکور ارشد روانشناسی وزارت علوم را داشته باشید، اینکه دقیقاً چه منابعی باید بخوانید، مشخص نیست. شما باید براساس پیشنهادات رتبهبرترهای سالهای گذشته و کسانی که در حوزۀ کنکور فعالیت میکنند و به تحلیل کنکورها میپردازند، منابع را انتخاب کنید؛ اما اگر بخواهید شانس خود را در ارشد روانشناسی وزارت بهداشت امتحان کنید، این وزارتخانه منابعی که باید مطالعه کنید را بهصورت کامل مشخص کرده و هرسال بهطور رسمی اعلام میکند.
البته این نکته را هم درنظر داشته باشید که برای شرکت در کنکور وزارت بهداشت حتماً باید مدرک کارشناسی شما مرتبط باشد اما برای کنکور وزارت علوم، رشتۀ کارشناسی شما مهم نیست.
اینکه چه منابعی بخوانید، سؤالی است که اغلب داوطلبان با آن دستوپنجه نرم میکنند. بهطور کلی منابعی که باید آنها را مطالعه کنید به دو دسته تقسیم میشوند: کتابهای اصلی و کتابهای کمکآموزشی.
حتماً به این نکته توجه کنید که آنچه از شما یک رتبهبرتر میسازد، خواندن کتابهای متعدد و حجیم نیست، بلکه مطالعۀ چندبارۀ یک منبع مناسب است که پوششدهی مناسبی از سؤالات کنکور سالهای قبل داشته است.
پس اگر میخواهید در مسیر کنکور ارشد موفق شوید باید منابعی را مطالعه کنید که مطابق با سؤالات کنکورهای سالهای گذشته باشد. آنچه که در مصاحبههای رتبهبرترهای سالهای گذشته میبینیم این است که انتشارات روانآموز در حیطۀ تألیف کتابهای جامع عملکرد مناسبی داشته و بسیاری از رتبهبرترها کتابها و فیلمهای آموزشی این انتشارات را پیشنهاد کردهاند.
- گام دوم: مشورت با افراد متخصص و مطالعه براساس یک برنامهریزی منظم و سنجیده
گام مهم بعدی، مطالعه براساس یک برنامۀ اصولی و منسجم است، میتوانید از مشاوران باتجربه که خود از رتبهبرترهای کنکور بودهاند، کمک بگیرید. یک راهنمای خوب، مسیر را برای شما روشن میکند و درنتیجه شما بهراحتی میتوانید از موانع عبور کنید.
برای موفقیت در کنکور ارشد روانشناسی باید بدانید که کدام دروس مهمتر است تا در آن درسها سرمایهگذاری بیشتری انجام دهید، اما از کجا باید به این نکته پی ببریم که کدام دروس در رشتۀ روانشناسی رتبهساز هستند؟ شما میتوانید با بررسی کارنامۀ رتبهبرترهای کنکور ارشد روانشناسی سالهای گذشته به کموکیف درصدهای هردرس و رابطۀ آنان با رتبۀ فرد پی ببرید.
سرانجام آنچه هویداست این است که قبولی در کنکور ارشد روانشناسی شاید کار بسیار سادهای نباشد، اما کاملاً شدنی است، بهشرط آن که در مسیر درست گام بردارید و از آزمونوخطای دیگران عبرت بگیرید.