به گزارش مشاور نیوز به نقل از خبرگزاری میگنا :
ارتباط سلامت روان نوجوانان با تعداد خواهر و برادرها
یکی از مفاهیمی که نتایج این پژوهش را تشریح میکند، مفهوم رقیقسازی منابع است. در روانشناسی، رقیقسازی منابع به دردسترسبودن منابع والدین مانند زمان، توجه و امور مالی اشاره دارد. به عبارتی، با افزایش تعداد فرزندان در یک خانواده، منابع آن کاهش مییابد. این موضوع بهنوبهخود میتواند بر جنبههای مختلف رشد کودکان ازجمله سلامت شناختی، اجتماعی و عاطفی آنها تأثیر بگذارد.
در این پژوهش، نوجوانانی که دارای یک خواهر و برادر یا بدون خواهر و برادر بودند، سلامت روانی بهتری را گزارش دادند. محقق اصلی این پژوهش میگوید:
«اگر منابع والدین را یک کیک درنظر بگیرید، داشتن یک فرزند به این معنی است که او همه کیک، یعنی تمام توجه و منابع والدین را بهدست میآورد؛ اما وقتی خواهر و برادر بیشتری اضافه کنید، هر کودک منابع و توجه کمتری را از والدین دریافت میکند و این قضیه ممکن است بر سلامت روان آنها تأثیر بگذارد.»
این امر بهویژه از این لحاظ مهم است که ایالاتمتحده و سایر کشورها نرخ باروری پایینتری دارند. ازاینرو، درک عواقب بزرگکردن فرزند با تعداد برادر و خواهر کمتر یک مسئله اجتماعی است که بهطور فزایندهای مهمتر نیز میشود. بااینحال، تحقیقات بیشتری باید روی سایر عوامل مرتبط مانند وضعیت اجتماعی و اقتصادی انجام گیرد.
همچنین پژوهشهای دیگری نیز وجود دارند که داشتن خواهر و برادر را مزیت دانستهاند. طبق این پژوهشها، کودکانی که خواهر و برادر دارند مهارتهای اجتماعی بهتری نسبت به تکفرزندان از خود نشان میدهند.