ورود | عضویت

** تمامی کالا و خدمات این فروشگاه، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه می باشند و فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است **

پایگاه خبری مشاورنیوز

جدیدترین اخبار، مقالات، همایش و کارگاه های مشاوره و روان شناسی در ایران

MOSHAVERNEWS PSYCHOLOGY & ADVISING NEWS

افسردگی نهفته
عکس جلد کتاب افسردگی نهفته: راه رهایی از کمال‌طلبی، آنگاه که بر افسردگی نقاب می‌کشد
  • نویسنده: مارگارت رابینسون رادرفورد
  • مترجم: شبنم درویش
  • ناشر: نشر میلکان

 

معرفی کتاب افسردگی نهفته: راه رهایی از کمال‌طلبی، آنگاه که بر افسردگی نقاب می‌کشد

مارگارت رابینسون رادرفورد در کتاب افسردگی نهفته به رابطه‌ی میان «کمال‌طلبی» و «افسردگی» می‌پردازد. او در اثر تحسین‌شده‌ی خود بیان می‌کند که کمال‌طلبی چنان می‌تواند درون انسان را زهرآگین کند که توانایی لذّت بردن به‌ کلی از او گرفته شود. با به‌کاربستن راهکارهای روشنگری که نویسنده در کتاب افسردگی نهفته ارائه می‌دهد قادر می‌شوید خود را به گونه‌ای که هستید، بپذیرید و از دام افسردگی رهایی یابید.

درباره‌ی کتاب افسردگی نهفته

چرا بسیاری از ما همچنان که عمیقاً در حال رنج کشیدن هستیم، خود را پشت نقابی غیرواقعی پنهان می‌سازیم؟ به عبارت روشن‌تر، چه چیزی باعث می‌شود به جای آن که از دردهای جان‌کاه‌مان سخن بگوییم و از این طریق، مرهمی برای تسکین دردهامان بیابیم، ناامیدانه به کمال‌طلبی متوسل می‌شویم و افسردگی خود را پنهان می‌داریم؟ مارگارت رابینسون رادرفورد (Margaret Robinson Rutherford) در کتاب افسردگی نهفته (Perfectly hidden depression) به ما پاسخ می‌گوید.

مارگارت رادرفورد در کتابی که پیش روی شماست تلاش می‌کند درباره‌ی موضوعی بسیار حساس و مهم، به نام افسردگی کاملاً پنهان (اصطلاحی که ساخته‌ی خود نویسنده است) سخن بگوید؛ موضوعی که امروزه به بحرانی بزرگ برای سلامت همگانی تبدیل شده است. اما افسردگی پنهان دقیقاً به چه معناست؟ به عقیده‌ی نویسنده، بسیاری از افراد توانایی پذیرش احساسات دردناک را ندارند؛ این گروه از افراد اغلب گرفتار کمال‌طلبی و اضطراب ناشی از آن هستند، از بروز دادن خود خودداری می‌کنند و معمولاً کسی خود واقعی آن‌ها را نمی‌شناسد. این افراد رنج‌های خود را با لبخندی پوشالی بر لب‌هایشان می‌پوشانند و دست رَد به سینه‌ی افرادی می‌زنند که قصد کمک به آن‌ها را دارند. چرا که بر این باورند نشان دادن احساسات، به معنای ضعیف بودن آن‌هاست. اگر شما نیز با چنین افکار و احساساتی دست‌وپنجه نرم می‌کنید، کتاب افسردگی نهفته برای شما نوشته شده است.

نویسنده کتاب افسردگی نهفته را به این هدف نوشته تا افراد بیشتری با مفهوم افسردگی پنهان آشنا شوند. او همچنین این اثر را به هدف آموزش، هدایت و حمایت افرادی که به این معضل دچارند، تألیف کرده است. بنابراین اگر روزهای سختی را می‌گذرانید، با مشکلات عاطفی بزرگی دست‌وپنجه نرم می‌کنید، احساس شرم بر همه‌ی وجودتان غلبه کرده است و یا کمال‌طلبی‌تان حسابی دست‌وپاگیر شده، کتاب افسردگی نهفته همه‌ی چیزی است که به آن نیاز دارید.

کتاب افسردگی نهفته از چنین ساختاری برخوردار است: نویسنده در بخش اول به مخاطبان خود کمک می‌کند تا مفهوم افسردگی پنهان را درک کنند. او ابتدا تعریفی از این مفهوم ارائه می‌دهد و در پی آن، ده ویژگی اصلی کمال‌طلبی را -که کاملاً با این نوع از افسردگی پیوند خورده- بیان می‌کند. در این بخش می‌آموزیم که افسردگی شناخته‌شده با افسردگی پنهان چه تفاوتی دارد. همچنین مارگارت رادرفورد در این قسمت از کتاب تلاش می‌کند راهکارهایی را ارائه دهد تا خوانندگان از این طریق بر ترسی که ممکن است نسبت به فاش کردن مشکلات روانی یا کمک گرفتن از دیگران داشته باشند، فائق آیند.

نویسنده در بخش دوم کتاب از پنج مرحله‌ی بهبود سخن می‌گوید. این پنج مرحله تعهد، رویارویی، آگاهی، پیوند و تغییر را شامل می‌شوند. به عقیده‌ی مارگارت رادرفورد برای درمان و بهبود یافتن، هیچ راه قطعی و سرراستی وجود ندارد. بااین‌حال این مراحل می‌توانند شما را به سوی آزادی عاطفی و احساسی بیشتر هدایت کنند و درنهایت، خویشتن‌پذیری را برای‌تان به ارمغان آورند.

بخش سوم که آخرین بخش کتاب است، به شما کمک می‌کند تا بینش تازه‌ای را که به کمک کتاب افسردگی نهفته به دست آورده‌اید، حفظ کنید. با مطالعه‌ی این قسمت قادر می‌شوید تا از تکرار الگوهای مخرب و دردناک قبلی پرهیز کنید و انرژی لازم برای تغییر کردن را بیابید. مارگارت رادرفورد با نگارش بخش آخر کتاب در پی آن است تا به شما کمک کند هنگام افزایش تنش‌های روانی از آنچه که در اثر حاضر آموخته‌اید، دست نکشید.

مارگارت رابینسون رادرفورد کتاب افسردگی نهفته را در سه بخش و ده فصل تألیف کرده است. این کتاب نخستین بار به سال 2019 منتشر شد و مورد استقبال روان‌درمانگرها و خوانندگان قرار گرفت. شبنم درویش اثر نامبرده را به زبان فارسی برگردانده و انتشارات میلکان ترجمه‌ی او را روانه‌ی بازار نشر ایران کرده است. تاریخ نخستین انتشار کتاب در ایران سال 1401 می‌باشد.

نکوداشت‌های کتاب افسردگی نهفته

  • کتاب افسردگی نهفته همان اثری‌ است که منتظر بودم. مطالعه‌ی این کتاب را نه‌فقط به بسیاری از مراجعانم، بلکه به دوستان و همکارانم نیز توصیه می‌کنم. این کتاب بر دل‌های بسیاری می‌نشیند و ممکن است التیام‌بخش افرادی باشد که نامی برای درد عاطفی‌شان پیدا نمی‌کنند. خواندن کتاب افسردگی نهفته هم لذت‌بخش است و هم آموزنده. دست بجنبانید و تعلل نکنید! (باربارا گرینبرگ، روان‌شناسی بالینی و از نویسندگان کتاب نوجوانی به‌مثابه‌ی زبان)

  • مارگارت رابینسون رادرفورد در کتاب افسردگی نهفته درباره‌ی فکرها و احساس‌هایی که به‌ندرت آشکار می‌شوند، سخن می‌گوید و دیدگاه دلسوزانه‌ای را ارائه می‌دهد. این «حقایق مخفی» در دل افسردگی نهفته پنهان است. تمرین‌های نو و خودراهبر رادرفورد در سرتاسر کتاب خواننده را تشویق می‌کند تا حقایق مخفی درون‌شان را با سرعت و به روش خودشان کشف کنند. کتاب افسردگی نهفته فرصت بی‌نظیری برای توسعه و رضایت فردی فراهم می‌آورد. (لیا کلونگنس، روان‌شناس)

  • افسردگی نهفته حقیقت مهمی را برای ما آشکار می‌سازد؛ حقیقتی که باید با آن روبه‌رو شویم: گاهی افرادی را مشاهده می‌کنیم که به نظر همه چیز دارند، اما به ناگهان از هم می‌پاشند. مارگارت رادرفورد به ما نشان می‌دهد که پنهان کردن بیماری افسردگی زیر نقابی از کمال‌طلبی تا چه اندازه ممکن است مهلک باشد. کتاب افسردگی نهفته به ما می‌آموزد که افسردگی خود را شناسایی کنیم، بر شرم ناشی از آن چیره شویم، کمال‌طلبی آسیب‌زننده را کنار بگذاریم و در نهایت، خود ناقص‌مان را در آغوش بکشیم. (سارا فیدر، نویسنده‌ی کتاب کار ده گام تسکین‌دهنده برای افسردگی)

  • کتاب افسردگی نهفته برای هر کسی نوشته شده که احساس می‌کند لایق آن نیست تا به او برچسب «افسرده» بچسبانند و برای هر کسی که در چرخه‌ی نفرت از خود گرفتار شده است. مارگارت رابینسون رادرفورد در کتاب حاضر به نکاتی اشاره کرده که در اغلب کتاب‌هایی که درباره‌ی افسردگی نوشته شده است، مورد غفلت واقع شده‌اند. او با بسیاری از مبتلایان به بیماری افسردگی گفت‌وگو کرده و در نهایت، کتاب حاضر را در اختیار شما قرار داده است. من خودم را در لابه‌لای صفحات کتاب افسردگی نهفته از نو بازشناختم. ای کاش وقتی جوان‌تر بودم، این کتاب را مطالعه می‌کردم. امید دارم کتاب افسردگی نهفته به دست افرادی برسد که به آن نیاز دارند. (سارا شوستر، مدیر تحریریه‌ی مؤسسه‌ی درمانی The Mighty)

  • سرانجام، کتابی منتشر شد که بدون آنکه به افراد برچسب تشخیصی بچسباند، به عمق موضوعی می‌پردازد که روان‌شناسان آن را «افسردگی نقاب‌دار» می‌نامند. اگر کمال‌طلب و خودانتقادگر هستید و بی‌صدا رنج می‌کشید، کتاب افسردگی نهفته راهی را به سوی شما می‌گشاید تا کمک‌هایی که نیاز دارید، دریافت کنید. اگر رنجی در دل دارید، اما برای درخواست کمک و ارتباط با دیگران واژه‌ای نمی‌یابید، کتاب مارگارت رابینسون رادرفورد سرآغازی جدید را به شما هدیه می‌دهد. با این اثر مشتاقانه به انتظار بینش‌های درونی تحول‌آفرینی می‌نشینید که به شما کمک می‌کند از شرم عبور کنید و خودشفقتی بیابید. (لارا هونوس وب، متخصص اختلال کمبود توجه در سراسر جهان، روان‌شناس بالینی و نویسنده‌ی کتاب‌های موهبت اختلال کم‌توجهی‌بیش‌فعالی)

  • افسردگی نهفته، نوشته‌ی مارگارت رابینسون رادرفورد دیدگاه یکتایی درباره‌ی یکی از علت‌های شایع، اما اغلب ناشناخته‌ی افسردگی را ارائه می‌دهد. افرادی که با این نوع افسردگی دست‌وپنجه نرم می‌کنند، تقریباً همیشه خوب و سرحال به نظر می‌رسند و به‌ندرت رنج درون‌شان را به دیگران نشان می‌دهند؛ البته اگر اصلاً چیزی بروز دهند... آن‌ها کمال‌طلب هستند و از خود توقعات بیجایی دارند. از این رو از نوعی افسردگی پنهان رنج می‌برند. آن‌ها احساس می‌کنند که در تله‌ی وصف‌ناپذیر افسردگی گرفتار شده‌اند و نمی‌دانند چگونه از آن خلاصی یابند. این کتاب استثنایی شرایط را به‌روشنی تشریح و راهبردهایی مشخص را برای رویارویی با این مشکلات ترسیم می‌کند. جدای از این راهبردهای واقع‌بینانه، یکی از ویژگی‌های اصلی کتاب ایجاد خودشفقتی و پذیرش آسیب‌پذیری است... خواندن این کتاب شگفت‌انگیز را به کسانی که از افسردگی رنج می‌برند و نزدیکانشان سفارش می‌کنم، همچنین به روان‌درمانگران. (جان پرستن، روان‌شناس، روان‌درمانگر، نویسنده و استاد بازنشسته در دانشکده‌ی روان‌شناسی حرفه‌ای کالیفرنیا)

کتاب افسردگی نهفته مناسب چه کسانی است؟

علاقه‌مندان به کتاب‌های روان‌شناسی و خودسازی، دو گروه از مخاطبان اصلی کتاب افسردگی نهفته هستند. مارگارت رابینسون رادرفورد این کتاب را برای همه‌ی افرادی نوشته که با کمال‌طلبی دست‌وپنجه نرم می‌کنند، از درون در حال رنج کشیدن هستند، اما حاضر نیستند با کسی درباره‌ی مشکلاتشان صحبت کنند و در نهایت، افرادی که احساس درماندگی یا افسردگی دارند. علاوه بر این، اگر درمانگرید، این کتاب تفکرتان را گسترش می‌دهد و فرضیات شما را درباره‌ی افسردگی و ظواهر آن به چالش می‌کشد.

با مارگارت رابینسون رادرفورد بیشتر آشنا شویم

دکتر مارگارت رابینسون رادرفورد روان‌شناس بالینی است. او بیست و پنج سال است که در حوزه‌ی درمان افسردگی و اضطراب فعالیت می‌کند. مارگارت رادرفورد به وبلاگ‌نویسی مشغول است و میزبانی یک پادکست مرتبط با روان‌شناسی را نیز بر عهده دارد. او از طریق پادکست خود راهکارهایی روشنگر و اثربخش برای درمان انواع اختلالات روان‌شناختی، از جمله افسردگی و اضطراب را با مردم در میان می‌گذارد. پادکست او بیش از هزاران نفر دنبال‌کننده دارد. گفتنی است رادرفورد در سال 2009 به پاس کمک‌های داوطلبانه‌اش برای افزایش سلامت روان جامعه، مورد تقدیر قرار گرفت.

کتاب افسردگی نهفته تنها اثری از اوست که به زبان فارسی ترجمه و منتشر شده است. اگر تمایل دارید با مارگارت رابینسون رادرفورد بیشتر آشنا شوید، می‌توانید به وب‌سایت او به آدرس «drmargaretrutherford.com» مراجعه کنید.

جملات برگزیده کتاب افسردگی نهفته

  • تمرین خویشتن‌پذیری هسته‌ی مرکزی درمان افسردگی نهفته است.
  • «متضاد افسردگی خوشبختی نیست، بلکه سرزندگی است...» (اندرو سالِمن)
  • اگر اشکتان سرازیر شد، بگذارید سرازیر شود و برای چنین پیشرفتی باز هم به خود دست مریزاد بگویید.
  • می‌دانستم اگر به حقیقت اعتراف کنم، که همین حالا دچار حمله‌ی عصبی شده‌ام، به چشم یک شیاد به من نگاه می‌کنند، انگارنه‌انگار کارم گویندگی اخبار است. (دَن هریس)
  • ما همان‌قدر راحت می‌توانیم اسیر به‌اصطلاح مثبت‌اندیشی شویم، که اسیر منفی‌نگری. ممکن است هر دو بازدارنده، درهم‌شکننده، نابه‌جا، توهم‌آمیز و اشتباه باشند. (جان کابات‌زین)

در بخشی از کتاب افسردگی نهفته می‌خوانیم

چند بار پیش آمده است زمزمه‌ی درونی‌تان را بشنوید که «خوبم، ممنون»، درحالی‌که می‌دانید اصلاً حالتان خوش نیست؟ شرط می‌بندم خیلی. وقتی نوشتن درباره‌ی افسردگی نهفته را آغاز کردم، افراد بسیاری در واکنش به تعریف افسردگی نهفته برایم ایمیل می‌فرستادند. پاسخ‌هایشان بازتابی از فراغ‌بال، قدرشناسی و حتی شوک بود. یک نفر گفته بود: «باورم نمی‌شه دارین این‌جوری من رو توصیف می‌کنین. انگار درون مغز من هستین.»

بی‌تردید من نخستین فردی نیستم که می‌گوید نشانه‌های افسردگی در افراد متفاوت یکسان نیست. سیدنی بلت، که در ابتدای این صفحه از او نقل‌قول کردم، از نخستین افرادی بود که درباره‌ی ارتباط کمال‌طلبی با افسردگی و خودکشی تحقیق کرد. او می‌گوید که بعضی از انواع افسردگی را باید از تجربه‌ی زیسته‌ی فرد تشخیص داد، هرچند علائم آن با شاخص‌های رسمی همسان و تشخیص‌دادنی نباشند. اصطلاح «افسردگی نهفته» بازتاب همین ایده است: فقدان شاخص‌های سنتی افسردگی لزوماً بر نبود افسردگی دلالت ندارد.

تمامی ایمیل‌ها‌ یا نظرهایی که دریافت کردم مثبت و بدون نقد نبود. بعضی‌ها سؤالات انتقادی درستی مطرح کرده بودند: «اینکه مردم مجبورند با افسردگی واقعی دست‌وپنچه نرم کنند، به‌قدر کافی بد نیست؟ حالا دارید هر مشکل ساده‌ای را افسردگی جا می‌زنید؟» و «به نظر من شما می‌کوشید تا به بسیاری از مردم القا کنید در سختی و زحمتشان برای رسیدن به کمال ایرادی وجود دارد. من این تلاش را نشان قدرت و شجاعت می‌دانم، نه اختلالی روانی.» و «به نظر می‌رسد شما شخصی را توصیف می‌کنید که توانایی همدردی و درک احساسات دیگران را دارد و تصمیم‌های درستی می‌گیرد و واجد قدرت رهبری است و ادعا می‌کنید این شیوه‌ای سالم برای زندگی‌کردن نیست. از این طرز فکر متنفرم.»

فهرست مطالب کتاب

مقدمه
پیشگفتار
دیباچه
بخش اول: درک افسردگی کاملاً نهفته
فصل اول: افسردگی کاملاً نهفته چیست؟
فصل دوم: مدارای سالم، افسردگی و افسردگی نهفته
فصل سوم: چیرگی بر شرم از بیماری و پذیرش افسردگی نهفته
بخش دوم: مراحل پنج‌گانه‌ی شفا
فصل چهارم: رسیدن به خودآگاهی
فصل پنجم: متعهد‌شدن
فصل ششم: با قواعد ذهنی خود روبه‌رو شوید
فصل هفتم: پیوند با درد عاطفی برای بهبود
فصل هشتم: تمرکزتان را به‌جای کمال روی خوشبختی واقعی بگذارید
بخش سوم: با خود واقعی‌تان زندگی کنید
فصل نهم: در خود ناقص جدیدتان شکوفا شوید
فصل دهم: شکستن سکوت و کشف زندگی شادتر
سپاس‌گزاری
منابع
یادداشت‌ها

مشخصات کتاب 

نام کتاب کتاب افسردگی نهفته: راه رهایی از کمال‌طلبی، آنگاه که بر افسردگی نقاب می‌کشد
نویسنده مارگارت رابینسون رادرفورد
مترجم شبنم درویش
ناشر چاپی نشر میلکان
سال انتشار ۱۴۰۱
تعداد صفحات 232
زبان فارسی
 
آشنایی با روان شناسان
دکتر کیانوش زهراکار
دکترای تخصصی مشاوره
 
عضو هیئت علمی دانشگاه  خوارزمی تهران
 
پژوهشگر برتر منتخب دانشگاه خوارزمی در سال ۱۳۹۲
 
پژوهشگر برتر منتخب استان تهران در سال ۱۳۸۸
 
پژوهشگر برتر منتخب دانشگاه آزاد اسلامشهر در سال ۱۳۸۷
 
پژوهشگر برتر منتخب استان لُرستان در سال ۱۳۸۳
 
دانشجوی برتر منتخب دوره دکتری در سال ۱۳۸۲
 
استاد راهنما و مشاور بیش از 100 پایان نامه تحصیلات تکمیلی
 
 
دکتر امیرهوشنگ مهریار
-سال تولد: 1315 
رتبه علمي: استاد
تحصيلات:  Ph.D ـ روانشناسي ـ لندن ـ (1344) 1965
1. دانشگاه شيراز، شيراز ـ پژوهشي/ آموزشي/ اجرايي ـ رئيس مركز جمعيت‌شناسي، سرپرستي
2. دانشگاه هاروارد، دانشكده پزشكي بوستون ـ پژوهشي ـ Post-Doctoral
3. دانشگاه پنسيلوانيا، فيلادلفيا ـ پژوهشي/ آموزشي ـ استاد مدعو
4. سازمان بهداشت جهاني ـ پژوهشي ـ مشاور علمي
5. مؤسسه عالي پژوهش در برنامه‌ريزي ‌و توسعه تهران ـ پژوهشي/آموزشي/ اجرايي ـ استاد ـ رئيس گروه
 
 دكتر حمزه گنجی
متولد : دوم فروردين‌ماه سال 1321 در هادي‌شهر از بخشهاي شهرستان مرند ب
کارشناسی :رشته زبان فرانسه 1344
کارشناسی ارشد: دانشگاه تهران  رشته علوم تربیتی
دکتری   : 1351  دانشگاه مون پلیه (فرانسه)
 دکتر محمود ساعتچی

1-ليسانس علوم اجتماعي از دانشگاه تهران در سال 1344.
2-ليسانس نظامي از دانشكده پياده نظام ارتش (شيراز) در سال 1345.
3-فوق ليسانس علوم اجتماعي از دانشگاه تهران در سال 1347.
4- دكتراي (Ph.D.) روانشناسي از دانشگاه اله آباد (Allahabad University) هندوستان در سال 1353.
5- طي دوره تخصصي راهبردها، فنون و روش هاي عملي كاربردي روانشناسي در برگزاري دوره هاي آموزش مديريت عالي در كالج هنلي (Henly)، انگلستان (لندن) در سال 1357.
پروفسور سعید شاملو،( بنیان گذار روانشناسی بالینی ایران)
متولد : سال 1308 در ملایر
کارشناسی : دانشگاه جورج واشنگتن
کارشناسی ارشد:  دانشگاه ایالتی واشنگتن
دکتری   :  دانشگاه ایلی نویز در رشته روان نشاسی بالینی 
فوق دکتری  : دانشگاه ایلی نویز در رشته رواندرمانی
 دکتر یوسف کریمی

سال تولد : 1323 
محل تولد : قزوین 
کارشناسی آموزش ابتدائی از دانشگاه ابوریحان بیرونی سابق
کارشناسی ارشد  در رشته روانشناسی تربیتی در سال 1353(1974) از دانشگاه ایالتی بال در ایالت ایندیانا 
دکتری در سال 1356(1977) موفق به اخذ درجه دکتری در رشته روانشناسی تربیتی، از دانشگاه ایالتی فلوریدا
یشان دارای سابقه تدریس در دانشگاه های آمریکا با سمت مربی رتبه اول هستند.
تالیفات : روانشناسی اجتماعی،نگرش و تغییر نگرش و..

دکتر  بهروز بيرشك
 متولد فروردين۱۳۲۷- تهران
فارغ التحصيل دانشگاه ملى
فوق ليسانس روانشناسى مشاوره - ۱۳۵۳ از دانشكده ايلينوى آمريكا
اخذ مدرك دكترى - ۱۳۵۷ از دانشكده ايلينوى
عضو هيأت علمى دانشگاه علوم پزشكى ايران
فعاليت در انستيتو روانپزشكى تهران
راه اندازى بيمارستان روانى حضرت زهرا (س)
دكتر سيمين حسينيان
متولد  : ۱۳۳۱
مرتبه علمي: استادتمام دانشگاه الزهرا
تحصيلات: دكتري
گروه آموزشي:مشاوره
محل تولد: تهران
دكتراي مشاوره ،كاليفرنيا-لس آنجلس آمريكا
كارشناسي ارشد مشاوره، كاليفرنيا-لس آنجلس آمريكا
كارشناسي مشاوره ،؛دانشگاه تهران -ايران
دکترشکوه نوابى نژاد
- متولد ۱۳۲۵
- لیسانس زبان و ادبیات انگلیسى
- فوق لیسانس مشاوره [دانشگاه آمریکایى بیروت]
- اخذ مدرک دکترى [دانشگاه ایالتى نبراسکا] رشته روانشناسى مشاوره
- استاد تمام گروه مشاوره دانشگاه تربیت معلم
- مدیر گروه مشاوره همان دانشگاه 
- عضو هیأت امناى دانشگاه 
زندگینامه بزرگان روان شناسی / مشاور نیوز
دکتر محمود گلزاری
 سال تولد : ۱۳۲۸ 
محل تولد :  شهر سیرجان در استان کرمان 
تحصیلات:
کارشناسی: رشته روان شناسی بالینی، دانشگاه علامه طباطبایی
کارشناسی‌ارشد: رشته روان شناسی بالینی انستیتو روانپزشکی تهران، دانشگاه علوم پزشکی ایران
پایان نامه: ساخت و اعتبار یابی مقیاس افسردگی کودکان (CDS). 
دکتری: روان‌شناسی دانشگاه علامه طباطبایی
معرفی بزرگان روان شناسی و مشاوره / مشاور نیوز

دکتر علی دلاور 
در سال 1320
محل تولد : خرم آباد 
در سال 1358مدرک دکتری خود را در دانشگاه ایالتی فلوریدا در رشته روش‌های تحقیق و آمار اخذ نمودند
 مرتبه علمی : استادی
 تعداد 137 عنوان مقاله در سمینارهای علمی داخلی و خارجی ارائه و تعداد 19 عنوان کتاب نیز ترجمه و تالیف نموده‌اند.
دکتر  علی محمد  نظری
مرتبه علمی:دانشیار( گروه مشاوره و راهنمایی دانشگاه خوارزمی )
آدرس پست الکترونيک:[email protected]
صفحه اينترنت شخصی:http://cvs.khu.ac.ir/fa/nazari.htm
سوابق تحصیلی
دکتری:  مشاوره خانواده
کارشناسی ارشد:مشاوره و راهنمایی 
کارشناسی:مشاوره و راهنمایی 

صاحب كرسي استادي گروه مشاوره و راهنمايي دانشگاه خوارزمی (تربيت معلم سابق )

در سال 1324 در يك خانواده روحاني در شهر مشهد متولد شدم. تحصيلات ابتدايي و متوسطه خود را در زادگاهم به پايان رساندم و در سال 1346 در دانشسراي عالي به تحصيل در رشته مشاوره و راهنمايي مشغول شدم. اولين كتاب خود را در سال 1349 در حالي كه دانشجوي سال سوم دوره كارشناسي بودم با نام مشاوره در چاپ رساندم. در سال 1350 در وزارت آموزش و پرورش با سمت «مشاور راهنمايي تحصيلي» مشغول خدمت شدم. تحصيلات كارشناسي ارشد خود را در رشته مشاوره در سال 1351 در دانشگاه تهران شروع كردم. در سال 1351 1352 با همسرم خانم دكتر ستيلا علاقبند ازدواج كردم. ثمره اين ازدواج سه فرزند با نام‌هاي سعيد، سميه و آزاده است. فرزندانم به ترتيب در رشته‌هاي كامپيوتر، الكترونيك و كامپيوتر تحصيل كرده‌اند.

اطلاعات شخصي:
1- نام و نام خانوادگي: حسن­ پاشا شريفي
2- تاريخ تولد: 1312        
3- محل تولد: سُنقُر (کرمانشاه)
4- گروه آموزشي:روان­شناسي
5- دانشگاه: دانشگاه آزاد اسلامي
6- مرتبة علمي: دانشيار
7- ايميل:[email protected]
سوابق تحصيلي:
1- اخذ مدرک ديپلم از دانشسراي مقدماتي کرمانشاه در سال 1332
2- اخذ ديپلم ششم متوسطه در رشتة ادبيات به صورت داوطلبانه در سال 1334
3- کسب ليسانس علوم تربيتي در دانش­سراي عالي در سال1341 در تهران
4- کسب فوق ليسانس مشاوره و راهنمايي از دانشگاه تربيت معلم تهران در سال 1348
5- دکتراي روان شناسي در دانشگاه علوم و تحقيقات تهران در سال 1368
نظر سنجی
از نظر شما کدام بخش از مطالب سایت مفید و کاربردی تر هستند ؟
نمایش نتایج