او ادامه داد که در ۶ سال گذشته تمایل متقاضیان برای تحصیل در رشتههای مختلف روانشناسی افزایش یافته و این در حالی است که در رشتههای پزشکی ما شاهد خالیشدن صندلیها هستیم. این موضوع باعث شد تا به غیر از دانشگاههای دولتی، دانشگاههایی مانند آزاد، پیامنور، غیرانتفاعی و پردیسهای دانشگاههای دولتی بر اساس استانداردها، پذیرش دانشجو نداشته باشند.
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره ادامه داد: این دانشگاهها حدود سه برابر ظرفیتشان در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا پذیرش دانشجو دارند و طبق اطلاعات موجود، اکثر این دانشگاهها مجوز ندارند و به همین دلیل در این دانشگاهها حتی یک استاد متخصص وجود ندارد و معمولا از اساتید مدعو استفاده میشود.
حاتمی با اشاره به نامه اخیر سازمان نظام روانشناسی به وزرات علوم و تحقیقات، گفت: فارغالتحصیلانی که از لحاظ حرفهای آموزشی ندیدهاند، انتظار دارند که سازمان برای آنان پروانه اشتغال صادر کند.
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره تاکید کرد: این دانشگاهها، دانشجویان را برای انجام کار حرفهای تربیت نمیکنند و این به معضلی برای سازمان نظام روانشناسی تبدیل شد تا جایی که هیات مقررات زدایی برای حل این مشکل مداخله کرد و از ما خواست تا به تمامی فارغالتحصیلان پروانه اشتغال بدهیم، که قطعا این مسئله مورد تایید سازمان ما نبود و نیست؛ چراکه حقوق مردم پایمال میشود.
حاتمی با تاکید بر ارزیابی دانشجویان از نظر علمی و شخصیتی، گفت: بر اساس مصوبه هیات مقررات زدایی ما باید انجام مصاحبه را برای اعطای پروانه اشتغال لغو کنیم و برای تمامی فارغالتحصیلان مقطع کارشناسی ارشد پروانه صادر کنیم؛ حتی اگر در رشته مرتبط تحصیل نکرده باشند. اما در این شرایط کسانی پروانه اشتغال میگیرند که حتی با اصول اولیه رواندرمانی آشنایی ندارند.
او در ادامه افزود: ما پیشنهاد دادیم تا وزرات علوم با همکاری با وزارت بهداشت این فرصت را مهیا کند تا از مراکز درمانی و ظرفیتها برای آموزش استفاده شود.
حاتمی در پایان برنامه کشیک سلامت گفت: در حال رصد و کنترل فضای مجازی هستیم تا افرادی که بدون مجوز در حال فعالیت هستند را شناسایی کنیم و بهزودی فهرست سوم روانشناسنماها منتشر میشود.