تهران - ایرنا - رییس اداره مشاوره مدارس شهر تهران ضمن اعلام آمادگی همکاری همه جانبه با ستاد مبارزه با موادمخدر جهت اجرای برنامه های پیشگیری از اعتیاد گفت: تاکنون کارنامه سلامت رفتاری 258 هزار دانش آموز مقطع متوسطه را به مدیران مدرسه ارائه کرده ایم.
به گزارش ایرنا از ستاد مبارزه با موادمخدر، «ابوالفضل رحمانی» با بیان اینکه بیش از یکهزار و 500 مشاور متخصص با مدارس پایتخت همکاری دارند، افزود: پیشگیری از اعتیاد موضوع مهمی است که در آموزش وپرورش شهر تهران مورد توجه قرار گرفته است.وی گفت: در جهت پیشگیری از آسیب های اجتماعی بویژه اعتیاد به مواد مخدر، طی ارزیابی دقیق از سلامت روانی و رفتاری دانش آموزان طی دو سال گذشته بیش از 126 هزار دانش آموز متوسطه در سال 91 و 132 هزار دانش آموز متوسطه دیگر در سال 92 در 42 مولفه رفتاری و چگونگی اوقات فراغت مورد ارزیابی قرار گرفتند.
رییس اداره مشاوره مدارس شهر تهران با بیان اینکه تاکنون یکهزار و 399 پروفایل و نیمرخ روانی مدرسه ای دانش آموزان متوسطه صادر شده، ادامه داد: این پروفایل ها به عنوان کارنامه وضعیت سلامت رفتاری و روانی روی میز کار مدیران مدرسه قرار گرفته است.
به گفته رییس اداره مشاوره مدارس شهر تهران، رفتارهای پرخطر، خشم، افسردگی، نگرش نسبت به خانواده، حمایت های اجتماعی و چگونگی اوقات فراغت از جمله مولفه های رفتاری است که در دانش آموزان 12 تا 18 سال مورد بررسی قرار گرفته تا برای کمک به آنها قدم های موثر برداشته شود.
رحمانی با بیان اینکه نقطه به نقطه مدارس متوسطه شهر تهران از نظر 42 مولفه رفتاری آسیب شناسی شده است، گفت: در مرحله بعد، کمیته های 19گانه ارتقا سلامت روانی و رفتاری در مناطق آموزش و پرورش تشکیل دادیم.
وی افزود: دانش آموزان در معرض اعتیاد در یک یا چندین مولفه ارزیابی روانی و رفتاری، کاستی داشته و به ما جهت پیشگیری از گرایش به مصرف مواد مخدر هشدار می دهد.
رییس اداره مشاوره مدارس شهر تهران ادامه داد: دانش آموزان بر اساس این مولفه ها به پنج دسته پایین، بسیار پایین، متوسط، بالا و بسیار بالا تقسیم شده و نتایج به صورت نموداری در اختیار مدیران مدارس قرار گرفته، همچنین اصل کار و فعالیت ما در این زمینه مداخله روانشناسانه بعد از آسیب شناسی است که اکنون نقشه راه ارتقا سلامت رفتاری و روانی دانش آموزان تهیه شده است.
رحمانی با بیان اینکه ارکان چهارگانه شورای مدرسه و آموزش، اتاق فکر هسته ها و مدیران منتخب، شورای پرورشی در مناطق و کمیته منطقه ای در این راستا تشکیل شده و امسال با قوت بیشتری فعالیت می کند، از برگزاری 15 جشنواره در 15 منطقه در راستای پیشگیری از اعتیاد و ارتقا سلامت روانی خبر داد و گفت: با توجه به بررسی 42 مولفه رفتاری دانش آموزان، حمایت های بیشتری را در این رابطه نیازمندیم.
رییس اداره مشاوره مدارس شهر تهران افزود: گفتمان سازی، ارائه مشاوره، مقاوم سازی در مقابل اعتیاد، همچنین استفاده از هنر برای پیشگیری و اتکا به رویکردهای علمی و پژوهشی باید جهت مبارزه با مواد مخدر در دستور کار قرار گیرد.
رحمانی با بیان اینکه برنامه های اداره مشاوره مدارس در سال های آتی نیز ادامه می یابد و در رابطه با پیشگیری از اعتیاد مقطعی عمل نمی کنیم، تصریح کرد: دانش آموزان باید مهارت حل مسایل و مشکلات را فراگیرند. نوجوانان ما اکثرا به دنبال راحت ترین راه حل هستند و حل مساله را فرا نگرفته اند.
وی تاکید کرد: باید لایه هایی از آموزش های متنوع را به صورت هدفمند ارائه کرد تا بتوان نوجوانان را در مقابل اعتیاد واکسینه ساخت. با این راهکار گرایش به مصرف مواد به طور چشمگیر کاهش یافته و حتی دیگر نیازی به انسداد مرز جهت جلوگیری از مواد مخدر نیست. این زمان می توان گفت در حوزه پیشگیری از اعتیاد موفق عمل کرده ایم.
رییس اداره مشاوره مدارس شهر تهران از آغاز همکاری های بیشتر با ستاد مبارزه با مواد مخدر خبر داد و گفت: آمادگی همکاری همه جانبه با این دستگاه را جهت تحقق رویکرد اجتماعی مبارزه با مواد مخدر داریم.
وی افزود: نقشه آسیب پذیری دانش آموزان پایتخت را احصا کرده ایم. همچنین تاکنون گزارشی از اعتیاد دانش آموزان ابتدایی تهران نداشته ایم اما معتقدیم پیشگیری از اعتیاد را حتی باید از دوران پیش از مدرسه انجام داد تا در آینده به دلیل مشکلات رفتاری، خانواده ها به این بلای شوم اجتماعی گرفتار نشوند.
www.irna.ir