ابوالقاسم عیسی مراد درخصوص وضعیت نیروی مشاوره در مدارس کشور اظهار داشت: ساماندهی نیروی انسانی در حوزه مشاوره به صورت زیر انجام می شود.
1-تخصیص نیرو به مدارس متوسطه دوم به ازای هر 15 نفر دانش آموز یک ساعت فعالیت مشاوره ای (در گروه اول)
2-تخصیص نیرو به مدارس متوسطه اول و ابتدایی به ازای هر 15 نفر دانش آموز یک ساعت فعالیت مشاوره ای (در گروه سوم)
3-اختصاص نیرو به هسته های مشاوره مناطق به ازای هر 400 نفر دانش آموز مدارس دولتی یک ساعت
4-اختصاص نیرو به مراکز استان صرفا در محدوده پست های مصوب امکان پذیر بوده و استفاده از نیروهای موظف خارج از پست های سازمانی مصوب مجاز نیست.
وی تصریح کرد: بر اساس مصوبات وزارت آموزش و پرورش و سند تحول بنیادین که در نظام جامع مشاوره لحاظ می شود قرار است به ازای هر 12 نفر یک ساعت مشاوره منظور گردد و مشاوره در تمام سطوح عملی شود.
عیسی مراد در رابطه با اینکه آیا مشاوران مدارس و یا سایر نیروها دوره های ویژه آموزشی گذاشته می شود، گفت: این اداره کل تحت عنوان برنامه توانمندسازی نیروی انسانی فعالیت هایی به شرح زیل را تعریف نموده است:
1-برگزاری آزمون علمی، تخصصی و حرفه ای مشاوران با اهداف جمع آوری و تحلیل اطلاعات برای برنامه ریزی مطلوب در آینده، تشخیص و شناسایی ضعف ها و نیازهای آموزشی نیروی انسانی مشاوره، رشد و توسعه سازمانی و استفاده بهینه از منابع انسانی
2-تدوین برنامه آموزشی ویژه مشاوران با توجه به نتایج به دست آمده از ازمون به مدارس مستقل دارای 150 نفر دانش آموز به میزان 12 ساعت مربی پرورشی و فرهنگی قابل تخصیص و اعلام نیاز این مدارس به صورت سرجمع منطقه ای محاسبه و سازماندهی نیروها با نظر معاونت پرورشی و فرهنگی منطقه صورت خواهد پذیرفت.
3- نیروی اداری مورد نیاز اردوگاه ها در صورت فعال بودن در طول سال تحصیلی حداکثر به تعداد پست های سازمانی مصوب از محل نیروهای موظف تامین خواهد شد.
4-تخصیص نیروی انسانی به کانون های فرهنگی و تربیتی بر اساس درجه بندی کانون ها خواهدبود با این فرض که به کانون های ملی که درجه یک هستند 5 نفر به کانون های درجه 2 چهار نفر درجه 3 سه نفر نیرو تعلق می گیرد.
5-مدارس قرآنی (دوره های تحصیلی ابتدایی و دوره اول متوسطه ) همانند مدارس عادی دولتی سازماندهی می شود.
6-اعزام و ماموریت نیروهای مورد درخواست سازمان دانش آموزی بر اساس اساسنامه سازمان و بخشنامه مدیریت سرمایه نیروی انسانی ریاست جمهوری در مرکز، استان، شهرستان و مناطق در حد نمودار تشکیلاتی خواهد بود.
وی در پایان سرفصل های پیشنهادی جهت توانمندسازی نیروی انسانی را تربیت در قرآن و سیره ائمه معصومین، اصول و مبانی تربیت در سند تحول بنیادین، خانواده و مربیان تربیتی و تربیت و مدیریت روابط در مدارس عنوان کرد.
منبع خبر : پانا