به گزارش پانا، ابوالقاسم عیسی مراد در گردهمایی معاونان پرورشی و کارشناسان مشاوره خراسان رضوی در اردوگاه تربیتی شهید هاشمی نژاد مشهد اظهار داشت:ساماندهی نیروی انسانی از سیاستهای وزارت آموزش و پرورش است و بخش مشاوره از کمبود 14 هزار نیرو رنج می برد.
وی تصریح کرد: انسجام بخشی مدلها و رویکردهای تربیتی فعالیتها در قالب نظام جامع تربیت از برنامه های حوزه کاری اوست.
وی با بیان این که دچار وازدگی های فکری، نگرانی و ابهام در مباحث پرورشی هستیم، اذعان کرد:این چالشها آزاردهنده است و باید با نگاهی مساله مدار موضوع را مرتفع سازیم.
وی افزود:انجام نظام جامع مشاوره نیز از دیگر اولویتهای وزارت در حوزه مشاوران مدارس است که با نگاهی اعتدالی به تربیت و مشاوره، با رویکردی علمی برای انسجام بخشی فعالیتهای این بخش راه اندازی می شود.
مدیرکل امورتربیتی و مشاوره تحصیلی وزارت آموزش و پرورش،در همین خصوص به امضای تفاهم نامه های همکاری با دانشگاههای معتبر اشاره و گفت:سند تحول بنیادین ما را مکلف ساخته تا با غربالگری آسیبهای اجتماعی، اختلالات، مشکلات خانواده، تحصیلی، شغلی وسازگاری ؛ فعالیتهای مشاوره بازبینی ، تعریف و ساماندهی شود.
عیسی مراد مشاوره را مانند نان شب برای مردم واجب دانست و اضافه کرد:مردم و جامعه دچار بحرانهای فراوانی هستند .همه اینها نیازمند ارائه خدمات همه جانبه مشاوره به آنان است.
وی ارتقا سطح کیفی بهداشت دانش آموزان را از دیگر برنامه های راهبردی حوزه خود بیان و انجام اقدامات دانش آموزشناسی و مخاطب شناسی را در تدوین شاخصهای 5 سال آینده برای کارشناسان مشاوره استانها ضروری دانست.
وی سطح علمی مشاوران را خوب ارزیابی و تقویت بنیه هسته های مشاوره و مراکز روان شناختی راخواستار شد.
به گفته عیسی مراد مشاوران بایستی تخصصی، به روز وعلمی باشند و هفته بهداشت روان و مشاغل را به برنامه های مستمر سالانه تبدیل کنند.
وی از بازنگری آزمونهای روانی – اجتماعی و ارتقا جایگاه سازمانی مشاوران به گروه یک خبر داد وابراز داشت:همه مشاوران بایستی تحصیلات تکمیلی داشته باشند.ما مشاوران و مربیان تربیتی تخصصی می خواهیم.
وی اتفاقات خوب در جامعه را منوط به انتخابهای درست در رشته، شغل و ازدواج دانست که مشاوران زبده و علمی در آن نقش به سزایی دارند.
مدیرکل امورتربیتی و مشاوره تحصیلی وزارت آموزش و پرورش، بازنگری آزمونهای سه گانه تحصیلی – شغلی مدارس را در دستورکار خود معرفی و گفت:به زودی هدایت تحصیلی بر اساس مدلهای روز دنیا ومطابق با سیستم تعلیم و تربیت کشور ارائه خواهد شد.
عیسی مراد از مشاوران خواست تا حضور علمی – تخصصی در تالیف و اصلاح کتب درسی داشته و کارشناسان مشاوره ادارات ملزم کرد فعالیتهای علمی مشاوران را در عرصه های علمی داخلی و خارجی رصد کنند.
وی برارتباط حوزه و دانشگاه در این بخش تاکید و باورمند کردن و باورمند شدن کارشناسان و مشاوران مدارس همچنین ارتقا فرهنگ اخلاق محوری، دانش آموز محوری و استانداردسازی فعالیتهای مشاوره را از برنامه های اجرایی خود تعریف کرد.